Çat-kapı haciz tarih oluyor teklifi Adalet Komisyonu’nda kabul edildi

Asayiş 18.03.2023 - 19:34, Güncelleme: 10.04.2023 - 09:04 5128+ kez okundu.
 

Çat-kapı haciz tarih oluyor teklifi Adalet Komisyonu’nda kabul edildi

İcra ve İflas kanunu ile bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına dair kanun teklifi görüşmeleri Adalet Komisyonu’nda düzenlendi ve yapılan
 görüşmelerden sonra teklif kabul edildi.. İcra ve İflas Kanunu teklifi Adalet Komisyonu’nda kabul edildi. Kabul edilen maddelere göre, icra müdürü, haciz yapılması talep edilen yerin konut olduğunu tespit etmesi halinde bu yerde haciz yapılmasına karar verecek ve bu kararı derhal icra mahkemesinin onayına sunacak. Mahkeme, dosyanın tevdi edildiği tarihten itibaren en geç 3 gün içinde dosya üzerinden yapacağı  inceleme sonunda, haciz yapılması talep edilen yerin konut olduğunun anlaşılması halinde kararın onaylanmasına kesin olarak karar verecek. Bu kararın icra dairesine bildirilmesi üzerine haciz işlemleri yapılacak. İcra takibine konu alacağa yetecek miktarı aşacak şekilde haciz yapılması da yasaklanacak. Tasfiye edilecek mallara ilişkin bilgiler, icra dairesince Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sisteminde (UYAP) duyurulacak. Tasfiye masrafları, öncelikle dosyadaki avanstan, avansın bulunmaması halinde Adalet Bakanlığı bütçesinden karşılanacak.
İcra ve İflas kanunu ile bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına dair kanun teklifi görüşmeleri Adalet Komisyonu’nda düzenlendi ve yapılan

 görüşmelerden sonra teklif kabul edildi.. İcra ve İflas Kanunu teklifi Adalet Komisyonu’nda kabul edildi. Kabul edilen maddelere göre, icra müdürü, haciz yapılması talep edilen yerin konut olduğunu tespit etmesi halinde bu yerde haciz yapılmasına karar verecek ve bu kararı derhal icra mahkemesinin onayına sunacak. Mahkeme, dosyanın tevdi edildiği tarihten itibaren en geç 3 gün içinde dosya üzerinden yapacağı  inceleme sonunda, haciz yapılması talep edilen yerin konut olduğunun anlaşılması halinde kararın onaylanmasına kesin olarak karar verecek. Bu kararın icra dairesine bildirilmesi üzerine haciz işlemleri yapılacak. İcra takibine konu alacağa yetecek miktarı aşacak şekilde haciz yapılması da yasaklanacak.

Tasfiye edilecek mallara ilişkin bilgiler, icra dairesince Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sisteminde (UYAP) duyurulacak. Tasfiye masrafları, öncelikle dosyadaki avanstan, avansın bulunmaması halinde Adalet Bakanlığı bütçesinden karşılanacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mansetmarmara.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.