Yeni hal binası hızla yükseliyor

Dünya 13.04.2023 - 12:17, Güncelleme: 13.04.2023 - 12:17 2432+ kez okundu.
 

Yeni hal binası hızla yükseliyor

Halkın ve esnafın ihtiyaçları doğrultusunda önemli hizmetler üreten Büyükşehir, Gebze bölgesi için inşa ettiği yeni hal binasında yoğun bir çalışma yürütüyor
Şehircilik ve tesisleşme noktasında Kocaeli’ne pek çok eser ve hizmetler kazandıran Büyükşehir Belediyesi, dev projelerinden birini daha Gebze bölgesine kazandıracak. Bu bağlamda Sebze ve Meyve Hali’nde çalışmalar yoğun tempoda sürüyor. Günümüz teknolojisine uygun bir şekilde yapımı devam eden yeni Sebze ve Meyve Hali, Büyükşehir’in kente kazandırmış olduğu büyük ve modern projelerden biri olacak.   EŞ ZAMANLI ÇALIŞMA Çayırova Cumhuriyet Mahallesi’nde inşa edilen yeni hal binasında eş zamanlı bir çalışma yürütülüyor. Yapı Kontrol Dairesi Başkanlığı’nın gözetiminde devam eden çalışmalarda A blokta zemin katın kolon ve perde imalatları tamamlandı. İdari binada bodrum katın tabliye betonunu atan ekipler, kolon ve perde imalatlarına ise devam ediyor. Yıkımı tamamlanmak üzere olan taş istinat duvarının hafriyat kazısını sürdüren Büyükşehir, buradaki çalışmayı tamamladıktan sonra betonarme istinat duvarı yapımına geçecek.   3 ANA BÖLÜMDEN OLUŞUYOR 10 bin 245 metrekare alana kurulacak dev tesis, hal binası, idari bina, sandık deposu ve dükkân alanı olmak üzere 3 ana bölümden oluşuyor. Hal esnafının tüm ihtiyacını gidereceği yapı içerisinde 34’er adet dükkân ve sandık depoları olacak. Yine tesis içerisinde dernek odası ve ofisleri, teknik hacimler, mescit, tuvaletler, büfe, berber, lokanta, çay ocağı, 68 TIR parkı ile 63 araçlık otopark alanı hal esnafına ve vatandaşlara hizmet verecek.   MEVCUT BİNA YETERSİZ KALIYORDU Tesisin tamamlanmasının ardından Gebze Sultan Orhan Mahallesi’nde bulunan ve yetersiz olması nedeniyle ihtiyacı karşılayamayan mevcut Sebze ve Meyve Hali, Çayırova Cumhuriyet Mahallesi’nde inşa edilen yeni yerine taşınacak.
Halkın ve esnafın ihtiyaçları doğrultusunda önemli hizmetler üreten Büyükşehir, Gebze bölgesi için inşa ettiği yeni hal binasında yoğun bir çalışma yürütüyor

Şehircilik ve tesisleşme noktasında Kocaeli’ne pek çok eser ve hizmetler kazandıran Büyükşehir Belediyesi, dev projelerinden birini daha Gebze bölgesine kazandıracak. Bu bağlamda Sebze ve Meyve Hali’nde çalışmalar yoğun tempoda sürüyor. Günümüz teknolojisine uygun bir şekilde yapımı devam eden yeni Sebze ve Meyve Hali, Büyükşehir’in kente kazandırmış olduğu büyük ve modern projelerden biri olacak.

 

EŞ ZAMANLI ÇALIŞMA

Çayırova Cumhuriyet Mahallesi’nde inşa edilen yeni hal binasında eş zamanlı bir çalışma yürütülüyor. Yapı Kontrol Dairesi Başkanlığı’nın gözetiminde devam eden çalışmalarda A blokta zemin katın kolon ve perde imalatları tamamlandı. İdari binada bodrum katın tabliye betonunu atan ekipler, kolon ve perde imalatlarına ise devam ediyor. Yıkımı tamamlanmak üzere olan taş istinat duvarının hafriyat kazısını sürdüren Büyükşehir, buradaki çalışmayı tamamladıktan sonra betonarme istinat duvarı yapımına geçecek.

 

3 ANA BÖLÜMDEN OLUŞUYOR

10 bin 245 metrekare alana kurulacak dev tesis, hal binası, idari bina, sandık deposu ve dükkân alanı olmak üzere 3 ana bölümden oluşuyor. Hal esnafının tüm ihtiyacını gidereceği yapı içerisinde 34’er adet dükkân ve sandık depoları olacak. Yine tesis içerisinde dernek odası ve ofisleri, teknik hacimler, mescit, tuvaletler, büfe, berber, lokanta, çay ocağı, 68 TIR parkı ile 63 araçlık otopark alanı hal esnafına ve vatandaşlara hizmet verecek.

 

MEVCUT BİNA YETERSİZ KALIYORDU

Tesisin tamamlanmasının ardından Gebze Sultan Orhan Mahallesi’nde bulunan ve yetersiz olması nedeniyle ihtiyacı karşılayamayan mevcut Sebze ve Meyve Hali, Çayırova Cumhuriyet Mahallesi’nde inşa edilen yeni yerine taşınacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mansetmarmara.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.