Mustafa Varank Kocaeli’den aday mı?

16.03.2023 - 11:48, Güncelleme: 10.04.2023 - 09:04 3373+ kez okundu.
 

Mustafa Varank Kocaeli’den aday mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kurmaylarına yaptığı açıklamada "Bakanları, büyükşehirlerden milletvekili adayı göstereceğim" dediği öğrenildi.
Bu açıklamanın ardından bakanların da Kocaeli’den aday olabileceği sorusu akla geldi VARANK  KOCAELİ’DEN Mİ ADAY OLACAK? Kocaeli siyasetinde de buna benzer iddialar ortaya atılıyor. Kocaeli’ye bir yıl içerisinde bile birçok defa gelen ve her konuşmasında ‘Kocaeli’ye geldiğim zaman kendimi evimde gibi hissediyorum’ diye açıklamalarda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın bu çalışma kapsamında Kocaeli’den aday gösterilebileceği öne sürülüyor. Bakan Varank’ın Kocaeli’den birinci sıradan aday gösterileceği ifade ediliyor. SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI 1976 yılında Trabzon'da doğdu. İstanbul İmam Hatip Lisesi'ni bitirdi. Lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde tamamladı. Yüksek lisansını ABD'de bulunan Indiana Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü’nde yaptı. Ayrıca bu dönemlerde Florida State Üniversitesi'nde uzman, Indiana Üniversitesi Pervasive Teknoloji Enstitüsü'nde ise araştırmacı ve sistem yöneticisi pozisyonlarında çalıştı. 2005 yılında Başbakanlık’ta görev yapmaya başladı. Sırasıyla, 2011'de Başbakan Başdanışmanlığına, 2014’te ise Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına getirildi. 2016 yılında Büyükelçi unvanı aldı. Başdanışmanlık görevi boyunca, Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız tarafından verilen diğer görevlerin yanı sıra, yüksek teknoloji, bilgisayar teknolojileri ve uygulamaları, savunma sanayi ve araştırma-geliştirme alanlarıyla özel olarak ilgilendi. İngilizce biliyor. Evli ve üç çocuk babasıdır.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kurmaylarına yaptığı açıklamada "Bakanları, büyükşehirlerden milletvekili adayı göstereceğim" dediği öğrenildi.

Bu açıklamanın ardından bakanların da Kocaeli’den aday olabileceği sorusu akla geldi

VARANK  KOCAELİ’DEN Mİ ADAY OLACAK?

Kocaeli siyasetinde de buna benzer iddialar ortaya atılıyor. Kocaeli’ye bir yıl içerisinde bile birçok defa gelen ve her konuşmasında ‘Kocaeli’ye geldiğim zaman kendimi evimde gibi hissediyorum’ diye açıklamalarda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın bu çalışma kapsamında Kocaeli’den aday gösterilebileceği öne sürülüyor. Bakan Varank’ın Kocaeli’den birinci sıradan aday gösterileceği ifade ediliyor.

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI

1976 yılında Trabzon'da doğdu. İstanbul İmam Hatip Lisesi'ni bitirdi. Lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde tamamladı. Yüksek lisansını ABD'de bulunan Indiana Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü’nde yaptı.

Ayrıca bu dönemlerde Florida State Üniversitesi'nde uzman, Indiana Üniversitesi Pervasive Teknoloji Enstitüsü'nde ise araştırmacı ve sistem yöneticisi pozisyonlarında çalıştı.
2005 yılında Başbakanlık’ta görev yapmaya başladı. Sırasıyla, 2011'de Başbakan Başdanışmanlığına, 2014’te ise Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına getirildi. 2016 yılında Büyükelçi unvanı aldı.
Başdanışmanlık görevi boyunca, Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız tarafından verilen diğer görevlerin yanı sıra, yüksek teknoloji, bilgisayar teknolojileri ve uygulamaları, savunma sanayi ve araştırma-geliştirme alanlarıyla özel olarak ilgilendi.
İngilizce biliyor. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mansetmarmara.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.