Başkan Söğüt’ten 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

Gündem 18.03.2023 - 10:23, Güncelleme: 10.04.2023 - 09:04 2667+ kez okundu.
 

Başkan Söğüt’ten 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108. Yıl dönümü sebebiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Söğüt mesajında;
“Çanakkale; Türk Milleti’nin istiklal, istikbal ve bağımsızlığı için destan yazdığı, vatanını canı pahasına koruduğu yerdir” diyen Başkan Şener Söğüt, “Türk ve dünya tarihine damga vurmuş en önemli olaylar arasında yer alan 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi, bir milletin birlik ve beraberlik içinde verdiği şanlı mücadelenin unutulmaz hatırası, insanlık tarihinde eşine az rastlanan bir kahramanlık destanıdır” dedi. BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİNİN SEMBOLÜDÜR 108 yıl önce Aziz milletimiz, büyük bir kahramanlık örneği sergileyerek, vatan sevgisi ve iman dolu kalpleriyle Çanakkale’de destan yazmıştır. Bu destan, Anadolu’nun ebediyen bir Türk yurdu olarak kalacağını tüm dünyaya haykıran bir destan olarak şanlı tarihimizdeki yerini almıştır. Çanakkale Zaferi aynı zamanda Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin sembolüdür. BİZLERE MİRAS Çanakkale’de yokluk içinde, zor şartlarda ve kısıtlı mühimmatla mücadele eden milletimiz, kendisinden sayıca üstün düşman kuvvetlerini mağlup etmiştir. Bu zafer,  aziz Türk milletinin üstün gayreti ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri dehası ile gerçekleşmiştir. Yaşamımızı sürdürdüğümüz bu vatan toprakları, devleti ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün korunması uğrunda hayatlarını kaybeden kahraman şehitlerimizin bizlere mirasıdır. RAHMETLE VE MİNNETLE ANIYORUM 18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yıl dönümünde, Anadolu'nun sonsuza kadar Türk vatanı olmasını sağlayan tarihi zaferin kahramanları Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere; cennet vatanımızın topraklarını canları pahasına müdafaa ederek şehitlik mertebesine ve onuruna erişen aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi minnetle yâd ediyorum. Ruhları şad olsun ” ifadelerini kullandı.  
Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108. Yıl dönümü sebebiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Söğüt mesajında;

“Çanakkale; Türk Milleti’nin istiklal, istikbal ve bağımsızlığı için destan yazdığı, vatanını canı pahasına koruduğu yerdir” diyen Başkan Şener Söğüt, “Türk ve dünya tarihine damga vurmuş en önemli olaylar arasında yer alan 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi, bir milletin birlik ve beraberlik içinde verdiği şanlı mücadelenin unutulmaz hatırası, insanlık tarihinde eşine az rastlanan bir kahramanlık destanıdır” dedi.

BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİNİN SEMBOLÜDÜR
108 yıl önce Aziz milletimiz, büyük bir kahramanlık örneği sergileyerek, vatan sevgisi ve iman dolu kalpleriyle Çanakkale’de destan yazmıştır. Bu destan, Anadolu’nun ebediyen bir Türk yurdu olarak kalacağını tüm dünyaya haykıran bir destan olarak şanlı tarihimizdeki yerini almıştır. Çanakkale Zaferi aynı zamanda Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin sembolüdür.

BİZLERE MİRAS
Çanakkale’de yokluk içinde, zor şartlarda ve kısıtlı mühimmatla mücadele eden milletimiz, kendisinden sayıca üstün düşman kuvvetlerini mağlup etmiştir. Bu zafer,  aziz Türk milletinin üstün gayreti ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri dehası ile gerçekleşmiştir. Yaşamımızı sürdürdüğümüz bu vatan toprakları, devleti ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün korunması uğrunda hayatlarını kaybeden kahraman şehitlerimizin bizlere mirasıdır.

RAHMETLE VE MİNNETLE ANIYORUM
18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yıl dönümünde, Anadolu'nun sonsuza kadar Türk vatanı olmasını sağlayan tarihi zaferin kahramanları Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere; cennet vatanımızın topraklarını canları pahasına müdafaa ederek şehitlik mertebesine ve onuruna erişen aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi minnetle yâd ediyorum. Ruhları şad olsun ” ifadelerini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mansetmarmara.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.