Bilişim yazarı Kuzuoğlu teknoloji meraklılarıyla buluştu

Dünya 08.05.2023 - 13:48, Güncelleme: 08.05.2023 - 13:48 1880+ kez okundu.
 

Bilişim yazarı Kuzuoğlu teknoloji meraklılarıyla buluştu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Beta Konuşmaları kapsamında bilişim ve teknoloji yazarı ve gazeteci M. Serdar Kuzuoğlu’nu Kocaelilerle buluşturdu
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Beta Konuşmaları kapsamında bilişim ve teknoloji yazarı M. Serdar Kuzuoğlu’nu sevenleriyle buluşturdu. Kocaeli Bilim Merkezi’nde gerçekleşen konferansa teknoloji meraklılarının ve gençlerin katılımı yoğundu. Kuzuoğlu, konuklara teknolojinin geçmişten günümüze kadar uğradığı değişimleri ve gelecekte insanları nelerin beklediği hakkında konuştu.   ANSİKLOPEDİNİN DOĞUŞU   Konuşmasında girişimciliğin tarihinden bahseden yazar Kuzuoğlu, ilk ansiklopedinin icadını anlattı. Kuzuoğlu, “Zamanında soylular bir araya geliyor ve insanların bilgiye aç oldukları hakkında hemfikir oluyorlar. Bilgilerin dağınık ve ulaşımın zor olmasından dolayı bilgileri kategorize ederek daha kolay bir ulaşım sağlamak istiyorlar. Üstelik ekonomik ve demokratik olmasını da düşünüyorlar. Bu çalışmalarla 1768 yılında ilk ansiklopedi icat ediliyor. İlk sayfasında dünyanın bütün bilgilerinin bu ansiklopedinin sayfaları arasında olduğu yazıyor. Gerçekten de öyle. Ama şu anki kadar bilgi sahibi değil o zamanki insanlar. Şimdi bambaşka bir evredeyiz” dedi.   İKLİM KRİZİNİN DEĞİŞİM ÜZERİNDEKİ ETKİSİ   İklim krizinin değişim ve dönüşümü etkilediğini dile getiren Kuzuoğlu, “İklim krizine bağlı olarak su kıtlığı yaşayan ülkeler önümüzdeki 30 yıl içerisinden Güney Yarım Küre’den Kuzey Yarım Küre’ye 400 milyon insanın göç edeceği söyleniyor. Dolayısıyla gelecekte bu salonda kendisine gelişim, kariyer ve bir yol arayanlar varsa çözmesi gereken problemlerin içinde mutlaka iklim olmalı” ifadelerini kullandı. Konferansın sonunda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürü Kemal Taha Hülagü tarafından Serdar Kuzuoğlu’na çiçek takdim edildi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Beta Konuşmaları kapsamında bilişim ve teknoloji yazarı ve gazeteci M. Serdar Kuzuoğlu’nu Kocaelilerle buluşturdu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Beta Konuşmaları kapsamında bilişim ve teknoloji yazarı M. Serdar Kuzuoğlu’nu sevenleriyle buluşturdu. Kocaeli Bilim Merkezi’nde gerçekleşen konferansa teknoloji meraklılarının ve gençlerin katılımı yoğundu. Kuzuoğlu, konuklara teknolojinin geçmişten günümüze kadar uğradığı değişimleri ve gelecekte insanları nelerin beklediği hakkında konuştu.

 

ANSİKLOPEDİNİN DOĞUŞU

 

Konuşmasında girişimciliğin tarihinden bahseden yazar Kuzuoğlu, ilk ansiklopedinin icadını anlattı. Kuzuoğlu, “Zamanında soylular bir araya geliyor ve insanların bilgiye aç oldukları hakkında hemfikir oluyorlar. Bilgilerin dağınık ve ulaşımın zor olmasından dolayı bilgileri kategorize ederek daha kolay bir ulaşım sağlamak istiyorlar. Üstelik ekonomik ve demokratik olmasını da düşünüyorlar. Bu çalışmalarla 1768 yılında ilk ansiklopedi icat ediliyor. İlk sayfasında dünyanın bütün bilgilerinin bu ansiklopedinin sayfaları arasında olduğu yazıyor. Gerçekten de öyle. Ama şu anki kadar bilgi sahibi değil o zamanki insanlar. Şimdi bambaşka bir evredeyiz” dedi.

 

İKLİM KRİZİNİN DEĞİŞİM ÜZERİNDEKİ ETKİSİ

 

İklim krizinin değişim ve dönüşümü etkilediğini dile getiren Kuzuoğlu, “İklim krizine bağlı olarak su kıtlığı yaşayan ülkeler önümüzdeki 30 yıl içerisinden Güney Yarım Küre’den Kuzey Yarım Küre’ye 400 milyon insanın göç edeceği söyleniyor. Dolayısıyla gelecekte bu salonda kendisine gelişim, kariyer ve bir yol arayanlar varsa çözmesi gereken problemlerin içinde mutlaka iklim olmalı” ifadelerini kullandı. Konferansın sonunda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürü Kemal Taha Hülagü tarafından Serdar Kuzuoğlu’na çiçek takdim edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mansetmarmara.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.