Kocaeli'de en çok işlenen suçlar açıklandı!

Asayiş 12.04.2023 - 12:45, Güncelleme: 12.04.2023 - 13:03 7776+ kez okundu.
 

Kocaeli'de en çok işlenen suçlar açıklandı!

Kocaeli Adli Yargı Adalet Komisyonu 2022 Yılı Faaliyet Raporu'na göre Kocaeli'de 2022 yılında Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından
toplam 39 bin 676 soruşturma açıldı. EN FAZLA SUÇ DOLANDIRICILIK Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmalara göre en çok karşılaşılan suç türleri de belli oldu. Buna göre Kocaeli’de en fazla bilişim sistemleri ile banka veya kredi kurumlarının  araç olarak kullanılması dolandırıcılık suçu olduğu belirtildi. 2022 yılına bu suçtan toplam 926 dosya açıldığı belirtildi. 891 dosyanın açıldığı taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma suçu ise işlene en fazla ikinci suç oldu. Bununla beraber, kaybolmuş veya hata sonucu ele geçen eşya hakkında tasarruf suçundan 689 dosya, kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme suçundan 618 dosya açıldı. Mala Zarar Verme, hakaret, dolandırıcılık, tehdit, kişilerin huzur ve sükununu bozma ve bina içinde muhafaza altına alınan eşya hakkında hırsızlık suçları, Kocaeli’de en fazla işlene suçlar oldu. Devletin Güvenliğine Karşı Suçlar, Anayasal Düzene ve Bu Düzenin İşleyişine Karşı İşlenen Suçlar, Milli Savunmaya Karşı Suçlar, Devlet Sırlarına Karşı Suçlar ve Casusluk ile Terörle Mücadele Kanunda yer alan suçlar raporda yer almadı.
Kocaeli Adli Yargı Adalet Komisyonu 2022 Yılı Faaliyet Raporu'na göre Kocaeli'de 2022 yılında Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından

toplam 39 bin 676 soruşturma açıldı.

EN FAZLA SUÇ DOLANDIRICILIK

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmalara göre en çok karşılaşılan suç türleri de belli oldu. Buna göre Kocaeli’de en fazla bilişim sistemleri ile banka veya kredi kurumlarının  araç olarak kullanılması dolandırıcılık suçu olduğu belirtildi. 2022 yılına bu suçtan toplam 926 dosya açıldığı belirtildi. 891 dosyanın açıldığı taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma suçu ise işlene en fazla ikinci suç oldu. Bununla beraber, kaybolmuş veya hata sonucu ele geçen eşya hakkında tasarruf suçundan 689 dosya, kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme suçundan 618 dosya açıldı.

Mala Zarar Verme, hakaret, dolandırıcılık, tehdit, kişilerin huzur ve sükununu bozma ve bina içinde muhafaza altına alınan eşya hakkında hırsızlık suçları, Kocaeli’de en fazla işlene suçlar oldu.

Devletin Güvenliğine Karşı Suçlar, Anayasal Düzene ve Bu Düzenin İşleyişine Karşı İşlenen Suçlar, Milli Savunmaya Karşı Suçlar, Devlet Sırlarına Karşı Suçlar ve Casusluk ile Terörle Mücadele Kanunda yer alan suçlar raporda yer almadı.

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mansetmarmara.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.