Kocaeli’de 65 yaş üstü ulaşım ücretli olacak!

Dünya 24.07.2023 - 16:11, Güncelleme: 24.07.2023 - 16:11 2115+ kez okundu.
 

Kocaeli’de 65 yaş üstü ulaşım ücretli olacak!

Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Kurt, 15 Ekim’den sonra şehit, polis, gazi ve basın mensupları hariç ücretsiz yolcu taşımayacağını ifade etti.
Dolar kuru, ÖTV zammı ve brent petrol fiyatlarındaki artışla birlikte akaryakıt fiyatları da arttı . Benzin ve motorinin fiyatı yeni zamlarla birlikte 35 TL'ye dayandı. Akaryakıt fiyatlarının zamlanmasının ardından birçok şehirde ulaşıma zam geldi. Geçtiğimiz haftalarda Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Esnaf Odası artan maliyetlerin ve akaryakıt fiyatlarının masraflarını karşılamadığını belirterek zam talebini UKOME’ye bildirmişti. Geçtiğimiz günlerde Burdur’da artan giderleri ve taşıma maliyetleri karşılamak için Burdur Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi, 81 ilde geçerli olmak üzere ücretsiz taşıma yapmayacaklarını ve bu kararın 15 Ekim’den itibaren uygulanacağını aktardı. 15 EKİM’E KADAR TARİH VERİLDİ Burdur’da alınan kararın ardından Kocaeli’de de ücretsiz seyahat kartlarını iptal mi olacak sorusunu akıllara getirdi. Konuya ilişkin Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Kurt gazetemize açıklamalarda bulundu. Kurt açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “ Bu kadar için sadece Burdur’da değil Türkiye’de bir toplantı yapıldı. 15 Ekim’e kadar süre verildi. Kanunda bunlarla alakalı bir düzenleme olmasa Türkiye genelinde hiçbir araç ücretsiz yolcu taşımayacak. Ayın 1’inde meclis açılıyor, bir yasal düzenleme olur diye 15 Ekim diye karar alındı. Eğer bir düzenleme olmazsa 15 Ekim’e kadar Türkiye’de hiçbir otobüsçü şehit, polis, gazi ve basın mensupları hariç ücretsiz yolcu taşımayacak.”
Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Kurt, 15 Ekim’den sonra şehit, polis, gazi ve basın mensupları hariç ücretsiz yolcu taşımayacağını ifade etti.

Dolar kuru, ÖTV zammı ve brent petrol fiyatlarındaki artışla birlikte akaryakıt fiyatları da arttı . Benzin ve motorinin fiyatı yeni zamlarla birlikte 35 TL'ye dayandı. Akaryakıt fiyatlarının zamlanmasının ardından birçok şehirde ulaşıma zam geldi. Geçtiğimiz haftalarda Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Esnaf Odası artan maliyetlerin ve akaryakıt fiyatlarının masraflarını karşılamadığını belirterek zam talebini UKOME’ye bildirmişti. Geçtiğimiz günlerde Burdur’da artan giderleri ve taşıma maliyetleri karşılamak için Burdur Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi, 81 ilde geçerli olmak üzere ücretsiz taşıma yapmayacaklarını ve bu kararın 15 Ekim’den itibaren uygulanacağını aktardı.

15 EKİM’E KADAR TARİH VERİLDİ

Burdur’da alınan kararın ardından Kocaeli’de de ücretsiz seyahat kartlarını iptal mi olacak sorusunu akıllara getirdi. Konuya ilişkin Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Kurt gazetemize açıklamalarda bulundu. Kurt açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “ Bu kadar için sadece Burdur’da değil Türkiye’de bir toplantı yapıldı. 15 Ekim’e kadar süre verildi. Kanunda bunlarla alakalı bir düzenleme olmasa Türkiye genelinde hiçbir araç ücretsiz yolcu taşımayacak. Ayın 1’inde meclis açılıyor, bir yasal düzenleme olur diye 15 Ekim diye karar alındı. Eğer bir düzenleme olmazsa 15 Ekim’e kadar Türkiye’de hiçbir otobüsçü şehit, polis, gazi ve basın mensupları hariç ücretsiz yolcu taşımayacak.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mansetmarmara.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.